Rödfärgning ger ditt hus ett klassiskt, hållbart och vackert utseende

Rödfärgning med Falu Rödfärg

På Svensk Bruksmålning använder vi oss främst av sprutmålning vid rödfärgning – i 99 % av fallen. Sprutmålning gör det möjligt för oss att applicera färgen jämnt och noggrant, även på svåråtkomliga ytor som sprickor och kanter, utan att riskera för tjocka lager. Vid särskilda tillfällen, som när vi målar bostadshus med närliggande altaner, pooler eller andra byggnader, använder vi handmålning för ökad precision.

Dessa fasader är ofta i bättre skick och mer lämpade för denna metod. Vi arbetar enbart med Falu Rödfärg för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet, och vi är stolta över att vara rekommenderade av just Falu Rödfärg. Falu Rödfärg har en lång tradition och är känd för sin beständighet och förmåga att skydda fasader i vårt nordiska klimat. För mer information om produkten, se gärna Falu Rödfärgs hemsida.

Förarbete och Tvättning av Fasader

Förarbete är avgörande för ett hållbart resultat. Om inte speciella omständigheter kräver att vi ska skrapa/borsta ner den gamla färgen så tvättar vi alltid fasader noggrant med högtryckstvätt och rent vatten, särskilt på äldre byggnader där gammal färg, smuts och gråved kan påverka ytan. Vid påväxt så som mossa eller lav, används lämpliga medel för att ta bort till exempel fungicider innan det tvättas. Dessa steg säkerställer att den nya färgen fäster ordentligt och håller länge. Förr borstades fasaderna lätt innan målning, vilket krävde att man målade om oftare. Idag använder vi moderna metoder för att avlägsna all lös färg. Vid behov använder vi även kubiktankar för att garantera vattenåtkomst på avlägsna platser som ängslador, vilket säkerställer en effektiv tvätt.

Idag använder vi moderna metoder för att avlägsna all lös färg. Vid behov använder vi även kubiktankar för att garantera vattenåtkomst på avlägsna platser som ängslador, vilket säkerställer en effektiv tvätt.

Täckning och Noggrann Målning

För att skydda ytor som inte ska målas, täcker vi noggrant alla detaljer som stuprör, fönster och lampor. Vid behov skrapar och målar vi foder och knutar separat, enligt kundens önskemål.

När allt är täckt och fasaden har rätt fuktighet, påbörjar vi sprutmålningen. Vi applicerar alltid två lager färg för att få ett jämnt och hållbart resultat. När arbetet är klart avtäcker vi alla ytor, återmonterar stuprör och säkerställer att arbetsplatsen lämnas i perfekt skick. Vårt noggranna arbete garanterar ett vackert och långvarigt resultat.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå